INFORMACJA dotycząca terminów i materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający na egzaminie w sesji styczeń 2019.

UWAGA PRZYPOMINAMY

Wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym oraz

W CZESCI PISEMNEJ

  1. Każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zaznaczania rozwiązań oraz może mieć kalkulator prosty*.

Link do komunikatu:

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/library/File/pdfy/KomPrzybEwZ_pis-VI-VII_2019.pdf

W CZESCI PRAKTYCZNEJ:

Każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz własne przybory, które są wymienione poniżej:

 

1. Kwalifikacja T.12 (technik hotelarstwa) - kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka

2. Kwalifikacja T.15 (technik żywienia i usług gastronomicznych) – - kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka

3. TG 12 (II TH) - kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka

4. T. 06 (II TŻ, III ZSZ, KKZ) - strój kucharza (bluza, zapaska/spodnie, obuwie zamienne, nakrycie głowy - czpaka kucharska, czepek), aktualna książeczka sanepid - braki w przyborach, stroju, brak badań może spowodować niedopusczenie do egzaminu praktycznego. 

Link do komunikatu:

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/library/File/pdfy/KomPrzybEwZ_prakt-VI-VII_2019.pdf

* Kalkulator prosty – jest to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.

 

Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora CKE oraz korzystania z nich w tej sali w szczególności nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich w tej sali.

 

 

UWAGA uczniowie klas III-cich Technikum i ZSZ oraz uczniowie i absolwenci powtarzający egzamin zdający egzamin zawodowy w sesji letniej 2019

Przypominamy o terminach egzaminów w sesji letniej 2019 oraz podajemy terminarz egzaminów praktycznych w kwalifikacji T.06 dla klasy III TŻ i III ZSZ oraz KKZ:

1. Klasa III TŻ oraz uczniowie powtarzający i absolwenci - egzamin w kwalifikacji T.06 Sporządzanie potraw i napojów

EGZAMIN PISEMNY – 18 CZERWCA WTOREK , godz. 10.00, czas trwania 60 min.

EGZAMIN PRAKTYCZNY – zgodnie z harmonogramem poniżej, czas trwania 120 min

26 czerwca 2019 ( środa) godz. 8.00

1. Bartczak Julia Maja

2. Dębiec Natalia Elżbieta

3. Gałka Natalia Danuta

4. Kaszak Rafał Patryk

5. Kisiel Mateusz Rafał

26 czerwca 2019 ( środa) godz. 12.00

1. Lubczyńska Karolina

2. Matkowski Damian Przemysław

3. Mączka Dominik Dariusz

4. Mikołowski Mateusz Piotr

5. Skrzekowska Natalia

26 czerwca 2019 ( środa) godz. 16.00

1. Borgowski Michał Aleksander

2. Grott Aleksandra

3. Mokrzycki Mateusz William

4. Popławska Dominika Maria

27 czerwca 2019 (czwartek) godz. 8.00

1. Nowakowski Daniel

2. Stachowska Klaudia Anna

3. Starciuc Laura Magdalena

4. Suchodolska Laura Gabriela

5. Świdurska Marta Kazimiera

27 czerwca 2019 (czwartek) godz. 12.00

1. Jańczak Karolina Maria

2. Wojtal Kacper Sylwester

3. Zabielska Natalia Aleksandra

4. Żuchowski Dawid Sebastian

2. Klasa II TH egzamin w kwalifikacji TG.12 Planowanie i realizacja usług w recepcji

EGZAMIN PISEMNY – 18 CZERWCA WTOREK , godz. 10.00, czas trwania 60 min.

EGZAMIN PRAKTYCZNY - 17 CZERWCA 2019 PONIEDZIAŁEK , godz. 09.00, czas trwania 150 min.

3. Absolwenci klas czwartych - egzamin w kwalifikacji T.12 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie oraz w kwalifikacji T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

EGZAMIN PRAKTYCZNY - 17 CZERWCA 2019 PONIEDZIAŁEK , godz. 13.00, czas trwania 150 min.

 Wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu

 POWODZENIA.

 

 

 


 

                                                                                                                                                                                                                                                     

© 2018 Publiczna Szkoła Gastronomiczna HO-GA. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Wykonał: MICHAŁ ŁUKOWIAK