INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW W SESJI LETNIEJ 2025
 
 1. Klasa III TŻ i III SB   - kwalifikacja HGT. 02 Przygotowanie i wydawanie dań 
Egzamin pisemny - od 03 czerwca do 09 czerwca 2025, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny (w kuchni) - od 03 czerwca do 21 czerwca 2025, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
 
2. Klasa III TH - kwalifikacja HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Egzamin pisemny -  od 03 czerwca do 09 czerwca 2024, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny - 02 czerwca 2025, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
 
3. Absolwenci i uczniowie powtarzający egzaminy 
 - kwalifikacja HGT. 06  Realizacja usług w recepcji
- kwalifikacja HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 
Egzamin pisemny -  od 03 czerwca do 09 czerwca 2025, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny - 02 czerwca 2025, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 

 

INFORMACJA DOTYCZĄCA SKŁADANIA DEKLARACJI DO EGZAMINÓW W SESJI LATO 2025

Termin złozenia deklaracji do egzaminu zawodowego w sesji lato 2025 upływa 07 lutego 2025. Ze względu na ferie termin szkolny składania deklaracji to 31 stycznia 2025.
 
Link do deklaracji poniżej  

 

Informacja o wynikach egzaminu zawodowego w sesji zima 2025 

Wyniki egzaminu zawodowego w sesji zima 2025 zostaną ogłoszone 28 marca 2025 . Wynki dostępne będa w szkole. 

W przypadku ponownego przystępowania do egzamin przez zdających, którzy nie zdali tego egzaminu w sesji 2025 ZIMA –deklaracje do tego egzaminu składane są do 4 kwietnia 2025 r. Egzamin odbedzie się w sesji LATO 2025 (czerwiec 2025)

 

Informacja o dozwolonych przyborach na egzamin zawodowy zima 2025: 

W CZESCI PRAKTYCZNEJ:
Egzaminy w kwalifikacji HGT 03, HGT. 06, HGT 12 - każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz kalkulator prosty, ołówek, gumkę, linijke, temperówkę.
W CZESCI PISEMNEJ 
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć́ długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania pomocniczych obliczeń lub rozwiązań́ na kartach identyfikacyjnych, które otrzyma przed wejsciem na sale egzaminacyjną oraz moze mieć kalkulator prosty. 
*Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora CKE oraz korzystania z nich w tej sali w szczególności nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych ani korzystać z nich w tej sali. 
 
 
 
 
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W SESJI ZIMA 2025 
 
1. Klasa V TH i uczniowie zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach - egzamin w kwalifikacji HGT 06 Realizacja usług w recepcji 
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2025, czwartek, godz. 13.00, czas trwania 150 min.
 
2. Klasa V TŻ i uczniowie zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach - egzamin w kwalifikacji HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
 
 EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2025, czwartek, godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
3. Uczniowie i absolwenci kierunku technik hotelarstwa, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach egzamin w kwalifikacji HGT 03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
   
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2025, czwartek, godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
 
4. Egzamin pisemny (komputerowy) - 10 stycznia 2025 , piątek wg zatwierdzonego harmonogramu zamieszczonego ponizej
 
 EGZAMINY PISEMNE odywają się w sali komputerowej zgodnie z listą jaką przedstawią Wam wychowawcy. Poniżej podajemy skrócone dane osób zdających  na poszczególnych zmianach:

 

ZMIANA I

10.01.2025 PIĄTEK GODZ. 09:00

1 Baka Mart

2 Bara Kate

3 Bash Anhe

4 Czech Alek

5 Iwan Patr

6 Kołb Wikt

7 Kru Mart

8 Lebi Moni

9 Leni Nata

ZMIANA II

10.01.2025 PIĄTEK GODZ. 11:00

1 Bary Ada

2 Hori Iryn

3 Mist Ann

4 Onysh Vikt

5 Pieka Dawi

6 Posp Zofi

7 Strze Maj

8 Wyrw Ann

9 Zają Aleks

ZMIANA III

10.01.2025 PIĄTEK GODZ. 13:00

1 Jawo Domi

2 Kręż Kacp

3 Kró Mart

4 Meln Anas

5 Nowa Wikt

6 Raki Volo

7 Siko Alek

8 Szul Karo

9 Szyd Nadi

ZMIANA IV

10.01.2025 PIĄTEK GODZ. 15:00

1 Bień Niko

2 Góra Kacp

3 Gracx Jaku

4 Marcz Mari

5 Roda Patr

6 Waszcz Sand

7 Wei Jaku

8 Witu Mar

9 Zakrz Dani

 
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym.
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA SKŁADANIA DEKLARACJI DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W SESJI ZIMA 2025
 
UWAGA UCZNIOWIE KLAS V-TYCH ORAZ POZOSTALI, KTÓRZY NIE ZDALI EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W POPRZEDNICH SESJACH 

Informujemy, że termin dostarczenia deklaracji do egzaminu zawodowego upływa w dniu 15 września 2024 r (niedziela)

Jednocześnie przypominamy, że zdający posiadający opinię poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym poradni specjalistycznej, o specyficznych trudnościach w uczeniu się powinni dołączyć ją do deklaracji.

Prosimy o przynoszenie wypełnionych deklaracji do 13 września (piątek) do wychowawcy klasy lub bezpośrednio do sekretariatu. Jeśli ktoś chce przystąpić do zaległych egzaminów (z różnych kwalifikacji) to musi wypełnić osobną deklarację do każdej kwalifikacji (ale druk jest jednakowy do wszystkich kwalifikacji).

Poniżej link do druku deklaracji:

Deklaracja dla ucznia/absolwenta zdającego egzaminy w kwalifikacjach HGT (rok rozpoczecia nauki w szkole 2019 i później)

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/library/File/pdfy/zalEwZ2022/Zal_3a_2019.pdf

 

Wyniki egzaminu zawodowego zostaną ogłoszone 30 sierpnia 2024r. 

Informacja o dozwolonych przyborach na egzamin zawodowy lato 2024: 

W CZESCI PRAKTYCZNEJ:
Egzaminy w kwalifikacji HGT 03, HGT 12 - każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz kalkulator prosty, ołówek, gumkę, linijke, temperówkę.
 
W CZESCI PISEMNEJ 
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć́ długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania pomocniczych obliczeń lub rozwiązań́ na kartach identyfikacyjnych, które otrzyma przed wejsciem na sale egzaminacyjną oraz moze mieć kalkulator prosty. 
 
*Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
 
Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora CKE oraz korzystania z nich w tej sali w szczególności nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich w tej sali. 
 

              

Szczegółowa informacja - jak przygotować sie do egzaminu w kuchni: 

  1. Na egzamin  przychodzicie na 1 godzinę przed jego rozpoczęciem.
  2. W sali gimnastycznej będzie przygotowana szatnia.
  3. Na egzaminie musicie posiadać strój kucharski: bluzę, zapaskę, obuwie zmienne, nakrycie głowy (czepek lub czapka kucharska - nie może to być "bejsbolówka", czapka z daszkiem) . 
  4. Posiadacie przy sobie aktualną książeczkę sanepidu (jesli nie ma jej w szkole), dowód osobisty, długopis z czarnym wkładem i kalkulator i tylko z tymi przyborami wchodzicie na salę egzaminacyjną.
  5. Możecie miec wodę do picia, ale zostawiacie ją w szatni. 

UWAGA: zdający bez pełnego stroju kucharskiego i aktualnej książeczki sanepidu nie będą wpuszczeni na salę egzaminacyjną. 

 

 
 INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW W SESJI LETNIEJ 2024 - AKTUALIZACJA 
 
 1. Klasa III TŻ i III SB   - kwalifikacja HGT. 02 Przygotowanie i wydawanie dań 
Egzamin pisemny - 07 czerwca i 10 czerwca 2024, szczegółowe listy zdajacych podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny (w kuchni) - od 05 czerwca do 06 czerwca, szczegółowe listy zdajacych podamy w kwietniu 
2. Klasa III TH - kwalifikacja HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Egzamin pisemny -  07 czerwca i 10 czerwca 2024, szczegółowe listy zdajacych podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny - 03 czerwca godz. 9.00 
 
3. Absolwenci i uczniowie powtarzający egzaminy 
- kwalifikacja HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych  i HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Egzamin pisemny -   07 czerwca i 10 czerwca 2024, szczegółowe listy zdajacych podamy w kwietniu
Egzamin praktyczny - 03 czerwca godz. 9.00
 
 INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW W SESJI LETNIEJ 2024
 
 1. Klasa III TŻ i III SB   - kwalifikacja HGT. 02 Przygotowanie i wydawanie dań 
Egzamin pisemny - od 04 czerwca do 10 czerwca 2024, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny (w kuchni) - od 03 czerwca do 19 czerwca, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
2. Klasa III TH - kwalifikacja HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Egzamin pisemny -  od 04 czerwca do 10 czerwca 2024, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny - 03 czerwca, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
 
3. Absolwenci i uczniowie powtarzający egzaminy 
 - kwalifikacja HGT. 06  Realizacja usług w recepcji
- kwalifikacja HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 
Egzamin pisemny -  od 04 czerwca do 10 czerwca 2024, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
Egzamin praktyczny - 03 czerwca, szczegółowe informacje podamy w kwietniu 
 

INFORMACJA DOTYCZĄCA SKŁADANIA DEKLARACJI DO EGZAMINÓW W SESJI LATO 2024

Termin złozenia deklaracji do egzaminu zawodowego w sesji lato 2024 upływa 07 lutego 2024. Link do dekalracji poniżej  
 Deklaracje po wyznaczonym terminie nie będą przyjmowane.
 

Informacja o wynikach egzaminu zawodowego w sesji zima 2024 

Wyniki egzaminu zawodowego w sesji zima 2024 zostaną ogłoszone 27 marca 2024 . Wynki dostępne będa w szkole. 

 

Informacja o dozwolonych przyborach na egzamin zawodowy zima 2024: 

W CZESCI PRAKTYCZNEJ:
Egzaminy w kwalifikacji HGT 03, HGT. 06, HGT 12 - każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz kalkulator prosty, ołówek, gumkę, linijke, temperówkę.
 
W CZESCI PISEMNEJ 
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć́ długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania pomocniczych obliczeń lub rozwiązań́ na kartach identyfikacyjnych, które otrzyma przed wejsciem na sale egzaminacyjną oraz moze mieć kalkulator prosty. 
 
*Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
 
Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora CKE oraz korzystania z nich w tej sali w szczególności nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich w tej sali. 
 
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA SZCZEGÓŁOWEGO HARMONOGRAMU EGZAMINÓW ZAWODOWYCH PISEMNYCH (KOMPUTEROWYCH)  W SESJI ZIMA 2024 - aktualizacja dot. list zdających
 
EGZAMINY PISEMNE odywają się w sali komputerowej zgodnie z listą jaką przedstawią Wam wychowawcy. Poniżej podajemy skrócone dane osób zdających w poszczególnych dniach na poszczególnych zmianach:
 
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym oraz dozwolonymi przyborami (Komunikat w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych opublikowany zostanie w grudniu 2023)

 

 
 
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W SESJI ZIMA 2024 - aktualizacja dot terminu egzaminu pisemnego
 
Egzamin pisemny (komputerowy) odbędzie się 12 stycznia (piątek)- szczegółowy harmonogram godzin (zmian) tego egzaminu udostępnimy w terminie późniejszym. 
 
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym.
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA SKŁADANIA DEKLARACJI DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W SESJI ZIMA 2024
 
UWAGA UCZNIOWIE KLAS V-TYCH ORAZ POZOSTALI, KTÓRZY NIE ZDALI EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W POPRZEDNICH SESJACH 

Informujemy, że termin dostarczenia deklaracji do egzaminu zawodowego upływa w dniu 15 września 2023 r (piątek).

Jednocześnie przypominamy, że zdający posiadający opinię poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym poradni specjalistycznej, o specyficznych trudnościach w uczeniu się powinni dołączyć ją do deklaracji.

Prosimy o przynoszenie wypełnionych deklaracji do wychowawcy klasy lub bezpośrednio do sekretariatu. Jeśli ktoś chce przystąpić do zaległych egzaminów (z różnych kwalifikacji) to musi wypełnić osobną deklarację do każdej kwalifikacji (ale druk jest jednakowy do wszystkich kwalifikacji).

Poniżej link do druku deklaracji:

1. Deklaracja dla ucznia/absolwenta zdającego egzaminy w kwalifikacjach HGT (rok rozpoczecia nauki w szkole 2019 i później)

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/library/File/pdfy/zalEwZ2022/Zal_3a_2019.pdf?x79509

2. Deklaracja dla absolwenta zdającego egzaminy w kwalifikacjach TG (rok rozpoczęcia nauki w szkole średniej 2017 i 2018)

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/deklaracja_3_2017.pdf?x79509

 
INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW ZAWODOWYCH W SESJI ZIMA 2024 
 
1. Klasa V TH i uczniowie zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach - egzamin w kwalifikacji HGT 06 Realizacja usług w recepcji 
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2024, wtorek, godz. 13.00, czas trwania 150 min.
 
2. Klasa V TŻ i uczniowie zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach - egzamin w kwalifikacji HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2024, wtorek, godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
3. Egzamin pisemny (komputerowy) - 10-15 stycznia 2023 - szczegółowy harmonogram tego egzaminu udostępnimy w terminie późniejszym. 
 
 4. Uczniowie i absolwenci kierunku technik hotelarstwa, którzy nie zdali egzaminu w porzednich sesjach  egzamin w kwalifikacji HGT 03   Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
   
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2024, wtorek, godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
5. Absolwenci (rok rozpoczecia nauki w szkole średniej 2017 i 2018)- kwalifikacje:
A) TG. 12 Realizacja usług w recepcji 
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2024, wtorek, godz. 13.00, czas trwania 150 min.
B) TG. 13 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie oraz TG.16  Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia 2024, wtorek, godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym.
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA WYNIKÓW EGZAMINÓW W SESJI LATO 2023
Wyniki egzaminu bedą dostępne w szkole w poniedziałek 4 września, Dokumenty (dyplomy,certyfikaty) bedą do odbioru po 8 września, a sposób ich przekazania ustali Dyrektor szkoły. 
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA EGZAMINÓW W SESJI LATO 2023
 

Informacja o dozwolonych przyborach na egzamin zawodowy: 

W CZESCI PRAKTYCZNEJ:
Egzaminy w kwalifikacji HGT 03, HGT. 06, HGT 12 - każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz kalkulator prosty, ołówek, gumkę, linijke, temperówkę.
 
W CZESCI PISEMNEJ 
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć́ długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania pomocniczych obliczeń lub rozwiązań́ na kartach identyfikacyjnych oraz moze mieć kalkulator prosty. 
 
*Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
 
Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora CKE oraz korzystania z nich w tej sali w szczególności nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich w tej sali. 
 
 
EGZAMINY W KUCHNI: 
 
Poniżej przedstawiamy harmonogram egzaminów zawodowych praktycznych w kwalifikacji HGT 02 Sporządzanie i podawanie dań  dla uczniów klasy III TŻ i III SB (zgodnie z podpisywanymi wczesniej listami)

1

Szczegółowa informacja - jak przygotować sie do egzaminu w kuchni: 

  1. Na egzamin  przychodzicie na 1 godzinę przed jego rozpoczęciem.
  2. W sali gimnastycznej będzie przygotowana szatnia.
  3. Na egzaminie musicie posiadać strój kucharski: bluzę, zapaskę, obuwie zmienne, nakrycie głowy (czepek lub czapka kucharska - nie może to być "bejsbolówka", czapka z daszkiem) . 
  4. Posiadacie przy sobie aktualną książeczkę sanepidu, dowód osobisty, długopis z czarnym wkładem i kalkulator i tylko z tymi przyborami wchodzicie na salę egzaminacyjną.
  5. Możecie miec wodę do picia, ale zostawiacie ją w szatni. 

UWAGA: zdający bez pełnego stroju kucharskiego i książeczki sanepidu nie będą wpuszczeni na salę egzaminacyjną. 

 
INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW
 
 1. Klasa III TH oraz  uczniowie i absolwenci zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach - egzamin w kwalifikacji HGT 03 Obsługa gości w obiekcie świadczacym usługi hotelarskie oraz w kwalifikacji HGT12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych:
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 01 czerwca czwartek, godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
2. Absolwenci zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach - egzamin w kwalifikacji HGT 06 Realizacja usług w recepcji
   
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 01 czerwca czwartek, godz. 13.00, czas trwania 150 min.
 
3. EGZAMINY PISEMNE odywają się w sali komputerowej zgodnie z listą przedstawioną przez wychowawców. Poniżej podajemy skrócone dane osób zdających w poszczególnych dniach na poszczególnych zmianach:
 
 
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym oraz dozwolonymi przyborami.
Szczegówe wytyczne dla zdjacych egzamin praktyczny w kuchni -wkrótce. 
 
 
Termin złozenia deklaracji do egzaminu zawodowego w sesji lato 2023 upływa 07 lutego 2023. Link do dekalracji poniżej  
 
INFORMACJA DOTYCZĄCA EGZAMINÓW W SESJI ZIMA 2023
 

Informacja o dozwolonych przyborach na egzamin zawodowy: 

W CZESCI PRAKTYCZNEJ:
Każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka.
W CZESCI PISEMNEJ 
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć́ długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania rozwiązań́ na kartach identyfikacyjnych oraz może mieć́ kalkulator prosty*.
 
* Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
 
Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora CKE oraz korzystania z nich w tej sali w szczególnoŚci nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich w tej sali. 
 
 
 TERMINY EGZAMINÓW:
 1. Klasa IV TŻ  po gimnazjum - kwalifikacja HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych  oraz IV TH po szkole podstawowej - uczniowie powtarzający kwalifkację HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
  
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia, poniedziałek , godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
2. Klasa IV TH po gimnazjum  - kwalifikacja HGT. 06  Realizacja usług w recepcji
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY - 09 stycznia, poniedziałek , godz. 13.00, czas trwania 150 min.
 
 
3. Egzamin pisemny dla wszystkich zdających uczniów (kwalifikacje HGT.02.HGT.06, HGT.12,HGT.03) w sali komputerowej odbedzie się 13 stycznia (piątek) w grupach I godzinach wskazanych na poniższym wykazie: 

Egzamin pisemny sala komputerowa

 

 

4. Absolwenci zgłoszeni do sesji, którzy nie zdali egzaminu w poprzednich sesjach
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY w kwalifikacji TG.13 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie  - 09 stycznia, poniedziałek , godz. 09.00, czas trwania 150 min.
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY w kwalifikacji TG.12 Realizacja usług w recepcji  - 09 stycznia, poniedziałek , godz. 13.00, czas trwania 150 min.
 
EGZAMIN PISEMNY w kwalifikacji TG.13 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie  - 10 stycznia, poniedziałek , godz. 12.00, czas trwania 60 min.
 
EGZAMIN PRAKTYCZNY w kwalifikacji HGT.02  Przygotowanie i wydawanie dań  - 18 stycznia, środa , godz. 16.00, czas trwania 120 min.
   
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu.
 
UWAGDEKLARACJE NA EGZAMIN ZAWODOWY W SESJI ZIMOWEJ 2023
 

- dla uczniów klasy IV TH po gimnzajum - formuła 2019 (kwalifikacja HGT.06, nr zawodu 422402)

- dla uczniów klasy IV TŻ po gimnazjum - formuła 2019 (kwalifikacja HGT.12, nr zawodu 343404 )

- dla tych uczniów i absolwentów, którzy nie zdali egzaminów w  poprzednich sesjach- formuła 2017 

Informujemy, że termin dostarczenia deklaracji do egzaminu zawodowego upływa w dniu 15 WRZEŚNIA 2022 r (czwartek).

Uczniowie - deklaracje wypełnicie na wybranej przez nauczyciela lekcji.

Uczniowie nieobecni na lekcjach i absolwenci prosimy o przynoszenie wypełnionych deklaracji osobiście do pokoju nauczycielskiego do p. Klaudii Głodek.

Jednocześnie przypominamy, że zdający posiadający opinię poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym poradni specjalistycznej, o specyficznych trudnościach w uczeniu się powinie dołączyć ją do deklaracji.

Uwaga absolwenci - jeśli ktoś chce przystąpić do egzaminów z różnych kwalifikacji to musi wypełnić osobną deklarację do każdej kwalifikacji (ale druk jest jednakowy do wszystkich kwalifikacji)

Poniżej link do druku deklaracji:

Absolwenci (FORMUŁA 2017) :

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/deklaracja_3_2017.pdf?x23449

Uczniowie (FORMUŁA 2019)

https://oke.wroc.pl/wp-content/uploads/library/File/pdfy/zalEwZ2022/Zal_3a_2019.pdf?x23449

 
 
 
Harmonogram egzaminów zawodowych w sesji letniej 2022
 
Uwaga wszyscy zdający - wyniki egzaminów zawodowych lato 2022 podane zostaną 31 sierpnia 2022r. 
 

UWAGA absolwenci klas  IV-tych Technikum i pozostali powtarzający egzamin zawodowy w terminie czerwiec 2021:

INFORMACJA DOTYCZĄCA TERMINÓW EGZAMINÓW  I ZDAJĄCYCH - przypominamy:
 
 
1. 20.06.2022 godz. 9.00  Egzamin praktyczny w kwalifikacji TG. 12  Planowanie  i realizcja usług w recepcji, sala 2.01
 
2, 20.06.2022 godz. 13.00 Egzamin praktyczny w kwalifikacji TG. 13 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie sala 2.01
 
3. 21.06.2022 10:00 Egzamin pisemny w kwalifikacji TG.07 Sporządzanie potraw i napojów sala 2.01
 
4. 21.06.2022 godz. 12.00 Egzamin pisemny w kwalifikacji TG. 13 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie sala 2.01
 
Uwaga: wszyscy przychodzą na egzaminy 1 godzinę przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem osobistym oraz następującymi przyborami:
W CZESCI PISEMNEJ 
1. Każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zaznaczania rozwiązań oraz może mieć kalkulator prosty*. 
Link do komunikatu: 
W CZESCI PRAKTYCZNEJ:
Każdy zdający powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz  kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka
* Kalkulator prosty – jest to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.
Jednocześnie przypomina się o zakazie wnoszenia do sali egzaminacyjnej  innych materiałów i przyborów niewymienionych w informacji dyrektora oraz korzystania z nich w tej sali w szczególności nie można wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych, ani korzystać z nich w tej sali. 
 ====================================================================================================================================

01.06.2022 środa godz. 9.00 - egzamin praktyczny w kwalifikacji HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie w zawodzie technik hotelarstwa - sala 2.01 (klasa III TH po szkole podstawowej oraz uczniowie powtarzający) 

 

02.06.2022 czwartek egzamin pisemny (testowy) w sali komputerowej zgodnie z podpisywanymi harmonogramami 

 

03.06.2022 piątek egzamin pisemny (testowy) w sali komputerowej zgodnie z podpisywanymi harmonogramami 

 

06.06.2022 poniedziałek egzamin pisemny (testowy) w sali komputerowej zgodnie z podpisywanymi harmonogramami 

 

Egzaminy w kuchni zgodnie z podpisywanymi harmonogramami 

08.06.2022 środa 

ZMIANA 1 – GODZ.8.00

UWAGA UCZNIOWIE KLAS III TŻ, III SB

Szczegółowa informacja - jak przygotować sie do egzaminu w kuchni: 

  1. Na egzamin  przychodzicie na 1 godzinę przed jego rozpoczęciem.
  2. W sali gimnastycznej będzie przygotowana szatnia.
  3. Na egzaminie musicie posiadać strój kucharski: bluza, zapaska, obuwie zmienne, nakrycie głowy (czepek lub czapka kucharska - nie może to być "bejsbolówka", czapka z daszkiem) . 
  4. Posiadacie przy sobie aktualną książeczkę sanepidu, dowód osobisty, długopis z czarnym wkładem i kalkulator i tylko z tymi przyborami wchodzicie na salę egzaminacyjną.
  5. Możecie miec wodę do picia, ale zostawiacie ją w szatni. 

UWAGA: zdający bez pełnego stroju kucharskiego nie będą wpuszczeni na salę egzaminacyjną.